Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Rosa - Τριανταφυλλιά

Η γλώσσα των τριαντάφυλλων είναι πολύ μεγάλη, και κάθε τόσο αυξάνεται, ανάλογα και με τις επιθυμίες, την φαντασία των ανθρώπων και των….ανθοπωλών.
Πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, το έχουν σαν σήμα τους. Ανθοδέσμες με τριαντάφυλλα, τύπου βικτοριανό, νεοκλασικό, ρομαντικό, μοντέρνο και πολλά ακόμη, αλλά και ροδοπέταλα σε πίστες χορού τέλεσης γαμήλιας εκδήλωσης είναι κάτι σύνηθες σήμερα, μέχρι και ροδοπέταλα στην μπανιέρα των ζευγαριών κατά την διάρκεια του μήνα του μέλιτος, είναι εκδηλώσεις τρυφερότητας, ρομαντισμού και ευαισθησίας.
Ακόμη-ακόμη από κάποια τριαντάφυλλα που είναι αρωματικά, πέταλα τους μπαίνουν σε διάφορα φαγητά και σαλάτες.
Σημαντικό για το άρωμα των τριαντάφυλλων είναι να γνωρίζει κανείς πως, τα τριαντάφυλλα έχουν πολλές διαφορετικές μυρουδιές και αρώματα, με κορυφαίο όλων το Δαμασκηνό ρόδο, που έχει αρώματα υάκινθου, σμύρνας, τσαγιού, και μήλου.
Το κάθε τριαντάφυλλο μπορούμε να το μυρίσουμε μόνον για 4 – 5 δευτερόλεπτα και η μυρουδιά του θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας. Τα τριαντάφυλλα μυρίζουν πιο ωραία τις πρωινές ώρες και με θερμοκρασία περιβάλλοντος που ευρίσκονται ανάμεσα στους 18 και 22 βαθμούς Κελσίου, κατόπιν τα αιθέρια έλαια τους σιγά-σιγά εξατμίζονται.
Αν θέλουμε να έχουμε πραγματική εντύπωση του αρώματος πολλών διαφορετικών τριανταφυλλιών, θα μπορούσαμε να μυρίσουμε κόκκους καφέ ανάμεσα σε κάθε όσφρηση.
Η γύρη που δίνει η τριανταφυλλιά είναι πολύ θρεπτική για την δύσκολη εποχή του φθινοπώρου, και αυτό το εκμεταλλεύονται οι μέλισσες με συνεχείς επισκέψεις στα άνθη της με ηλιοφάνεια και όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Ακόμη και το νέκταρ που δίνει είναι με καλές ποσότητες και ικανοποιητικά ζάχαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: