![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWSgjLf49WPIzHRwqjbEfGZxn0VD4d7CmDmRbCChjst1W6VDK9wQrIGbv3WSmqvhxFS-IlJWoc3KLoU1Xt6zdYdD8jrusjQfes7NOijXhj3FVNt4fJUJ6vaOvx4QXwb-K-GWw6R3m7NOo/s320/DSC06198+a-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkq_-dzVMmWGvyEbOvfVJXr5SkhoLZjtJEMY7rzFbce7fk4lpeAASN095PRMrcTEcN_A84QE7qKoaRheON84UBxVLDWhvqM7BpMQHz8EMpFChhMdLN2aNpsq3UfRPYtkCzun_GF2X6R4o/s320/DSC07087+a-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpg)
Η καταγωγή του είναι από την Ινδία, όπου το είχαν και το έχουν σαν ιερό φυτό, εικάζεται πως στην Ελλάδα το έφερε ο Μέγας Αλέξανδρος, έτσι πήρε το όνομα του, το φυτό του βασιλιά, το βασιλικό φυτό, ο βασιλικός !
Σε όλα τα κράτη του κόσμου τον χρησιμοποιούν κατά κόρο σαν άρτυμα, σε πολλά φαγητά, σαλάτες, και σάλτσες.
Κατά την αρχαιότητα ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε σαν βακτηριοκτόνο.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2TA035xUX0jz6cK83keOJ5nHVlwytzddCHjN0x-9z4DUQPFa8R2cbRmXME6s87W9Mx8N_5UieeOMAe7SSlPIAXWi-JUf_mqElzE3vZtcO48wgKYVa_Wl4N0ayka5yRqs7s_gAjXhO_rs/s320/DSC06205+a-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpg)
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες βασιλικού και διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, πλατύφυλλος, λευκός, ροζ, επειδή υπάρχουν πολλά είδη στην χώρα μας ο λαός μας του έδωσε και ονόματα, Αγιορείτικος, Βρυξελών(αυτός με το φύλλο σαν μαρουλιού), ο μικρόφυλλος ο Ελληνικός, και άλλα.
Για να διατηρούμε τον βασιλικό μας πάντα ακμαίο, ζωηρό και φουντωτό τότε πρέπει τακτικά να τον κορφολογούμε με αποτέλεσμα ο βασιλικός να βγάζει νέα βλαστάρια συνέχεια, επίσης θέλει τακτικό πότισμα στην ρίζα, όχι στα φύλλα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου